COVER

cover.hr – sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Blagdanski desert koji trebate isprobati – kuglof s đumbirom i cimetom

·

Blagdanski desert koji će svi obožavati – kuglof s đumbirom i cimetom

Jednostavna i brza priprema ovog kuglofa čini ga idealnim i za one s manje iskustva u pripremi slastica, a oduševit će sve ljubitelje zimskih aroma

Blagdani su pred vratima, a s njima dolazi i onaj neodoljivi miris svježe pečenih kolača koji ispunjava svaki kutak doma. Ako želite oduševiti obitelj i prijatelje desertom koji ne samo da izgleda fantastično, već i očarava bogatim okusima, kuglof s đumbirom i cimetom pravi je izbor. Kombinacija začina daje mu prepoznatljiv „zimski štih“, a uz Kenwood kMix uređaj, priprema ovog kolača bit će jednostavna i brza, čak i za one koji nisu toliko iskusni u pripremi slastica.


Sastojci za kuglof:
• 300 g glatkog brašna
• 1 žličica mljevenog đumbira
• 1 žličica mljevenog cimeta
• pola žličice praška za pecivo
• 1 žličica sode bikarbone
• 180 g omekšalog maslaca
• 200 g smeđeg šećera
• 2 jaja
• 170 g tamne melase
• 2 žlice punomasnog mlijeka
• 100 g nasjeckanog kandiranog đumbira
• 4 žlice sirupa od đumbira
Za ukrašavanje:
• 100 g šećera u prahu
• limunov sok
• sjemenke šipka (po želji)


Prije pripreme smjese za kuglof, zagrijte pećnicu na 180 °C, a kalup (24 cm) obilno namažite maslacem te pospite brašnom. U veliku posudu dodajte brašno, mljeveni đumbir i cimet, prašak za pecivo te sodu bikarbonu i ostavite sa strane.


U posudu Kenwood kMix uređaja stavite maslac i šećer te miksajte sve dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Zatim postepeno dodajte jaja, a nakon 30-ak sekundi dodajte melasu i mlijeko te kratko izmiksajte sve sastojke. Na kraju, dodajte smjesu sa suhim sastojcima i još minutu miksajte na većoj brzini. Ubacite nasjeckani đumbir i sirup pa kratko promiješajte.


Gotovu smjesu prelijte u pripremljeni kalup i lagano udarite kalupom o radnu površinu da uklonite mjehuriće zraka. Pecite 45 minuta do sat vremena, sve dok čačkalica, nakon što ju ubodete u sredinu, ne ostane bez tragova smjese. Ostavite kolač u kalupu deset minuta, zatim ga pažljivo preokrenite na rešetku i pustite da se potpuno ohladi.

U maloj zdjeli pomiješajte šećer u prahu i limunov sok. Glazuru prelijte preko ohlađenog kolača, a na kraju pospite sjemenkama šipka za dašak boje i svježine.


Poslužite i uživajte!
Kuglof s đumbirom i cimetom savršen je spoj tradicionalnih blagdanskih okusa i modernog načina pripreme uz Kenwood kMix. Isprobajte recept i uživajte u toplini blagdanske atmosfere sa svojim najdražima.

Vezano:

Blagdanski recepti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori